català | español | english
ets a: inici >> l'oli d'oliva >> valoració
En el moment de la recol·lecció les olives han d'estar en el seu punt òptim de maduració i sense cap defecte
L'oli d'oliva verge és l'únic aliment que té establertes les seves característiques organolèptiques mitjançant reglament comunitari. Els olis d'oliva verges es caracteritzen per la intensitat dels diferents atributs positius que presenten.

La valoració
Aconseguir la qualificació de verge extra comporta el rigorós compliment d'una sèrie de requisits que comencen al camp, amb les oliveres i la collita i la manipulació de les olives.

Les olives han d'estar en el seu punt òptim de maduració en el moment de la seva recol·lecció; han de ser de bona qualitat, sense defectes ni alteracions, i tot el procés d'elaboració i d'extracció s'ha de dur a terme en condicions adequades. El control de tots aquests factors fan de l'oli d'oliva verge extra un oli amb unes característiques excepcionals de composició, aspecte, fragància i sabor, les quals el converteixen en un aliment únic.

El tast de l'oli d'oliva verge es porta a terme sota unes condicions normalitzades establertes per reglament comunitari.

La valoració de les característiques organolèptiques (sabor i aroma) dels olis d'oliva verge és realitzada per un grup d'experts en oli reunits en el que s'anomena panel de tast d'olis. Els tastadors se centren en l'aroma i el sabor de l'oli.