català | español | english
ets a: inici >> l'oli d'oliva >> gastronomia i salut
A la cuina, l'oli d'oliva verge presenta infinites possibilitats, ideal pel seu sabor, aroma i textura
L'oli d'oliva verge és un signe d'identitat de la cultura gastronòmica catalana.

gastronomia i salut
En tractar-se del suc natural de les olives, permet l'apreciació màxima de les propietats organolèptiques, cosa que el converteix en únic. Així mateix, presenta un valor culinari molt superior a qualsevol altre tipus d'oli i el seu ús per a la preparació, l'amanit, la cocció o la fritura de plats diferents no ofereix alternativa des d'un punt de vista gastronòmic.

A la cuina, l'oli d'oliva verge presenta infinites possibilitats. Ideal pel seu sabor, aroma, color i textura, s'integra a la perfecció en qualsevol tipus de preparat culinari de qualitat, des de la cuina més senzilla i tradicional, fins a la més elaborada i sofisticada i les més innovadores. De fet, són molts els restauradors de primera línia que actualment experimenten noves receptes amb oli d'oliva verge extra com a component principal o, fins i tot, com a component únic dels plats. Es tracta també d'un dels ingredients indispensables de la saludable i reconeguda dieta mediterrània.

La seva privilegiada composició, rica en àcid oleic, així com en vitamina E i en diferents compostos antioxidants, fa que presenti un efecte beneficiós per a la salut, efecte avalat per nombrosos estudis científics que demostren que el consum diari i habitual d'oli d'oliva verge contribueix a la prevenció i a la reducció del risc de malalties cardiovasculars, entre d'altres.